top of page

Jag heter Jenny Franze och bor och arbetar i Göteborg.

Jag arbetar både inom IT (som produktägare på Regionalt Cancercentrum Väst) och driver en egen firma där jag målar i äggtempera samt utför väggmålningar och tar emot beställningar på porträtt i pastell.

 

Jag har tidigare målat mest i akvarell men för några år sedan upptäckte jag äggtempera (och äggoljetempera). Det är en naturlig färg som både är matt och har en fantastisk lyster. Och har en anrik historia som går tillbaka ända till antiken. Det innebär att jag har fått lära mig ett hantverk. Att förstå mitt material från grunden och blanda min egen färg är en process som jag verkligen uppskattar.

Det känns också viktigt att veta att färgen är giftfri och ett mycket bra alternativ för miljön jämfört med plastbaserade färger.

Ytterligare ett medium som jag lärt mig uppskatta är pastell. Det ger en mjukhet men möjliggör samtidigt detaljrikedom som lämpar sig väl för porträtt. Sedan 2021 målar jag djurporträtt på beställning och sedan 2022 även porträtt på människor. Bland det bästa som finns är att lämna över dessa till mottagaren och se deras reaktion.

me at wall.jpg
bottom of page